Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Манифестације > ЛЕНКИН ПРСТЕН 2023

ЛЕНКИН ПРСТЕН 2023

Ленкин прстен, манифестација и књижевна награда због које Србобран постаје новембарска престоница љубави, поезије и романтике, ове године доживљава своје пунолетство.

 

Званичан програм започиње у понедељак, 13.11. у 19 часова отварањем изложбе слика са ликовне колоније „У Ленкином прстену“ у Галерији Дома културе Србобран.

 

У четвртак, 16.11.2023. у 19 часова очекује нас Музичко-поетско вече “Обећао си ми“ са Мирјаном Бобић Мојсиловић у сали Малог позоришта.

 

У петак, 17.11.2023. у 19 часова је “Ленкино сазвежђе“ када ће се окупити претходни добитници награде “Ленкин прстен“ и представити нам своју поезију у сали Малог позоришта.

 

У суботу, 18.11.2023. у сали Малог позоришта, са почетком у 19 часова, биће одржана Свечана додела књижевне награде “Ленкин прстен“ за најлепшу љубавну песму објављену у претходној години на српском језику.

 

На самом крају овогодишње манифестације, у недељу, 19.11.2023. у сали Малог позоришта, у 19 часова, млади песнички таленти представиће нам своју љубавну поезију и том приликом ће се доделити награда “Ленкино перо“ у две категорије: за узраст 7. и 8. разреда основне школе и узраст средњих школа.

 

Манифестацију су подржали Општина Србобран, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Аутономне покрајине Војводине и Министарство културе Републике Србије.Добро нам дошли!

Оставите одговор

Top