Ви сте овде
Почетак > Дешавања > Концерти > У ПЕТАК СТИЖУ ГОСТИ ИЗ РУСИЈЕ И АМЕРИКЕ

У ПЕТАК СТИЖУ ГОСТИ ИЗ РУСИЈЕ И АМЕРИКЕ

У петак 24.08. Србобран ће бити центар мултикултуралности. Долази нам преко 150 гостију, учесника Интеретно фестивала. Стижу из Русије, Татарстана, Јакутија, Панаме и Мексика да представе свој фолклор, музику и културно наслеђе.

– Дом културе је и ове године предузео све како би довео иностране фолклорне ансамбле у Србобран и тиме омогућио да, кроз овај пројекат, наш град буде, макар на један дан, велики мултикултурални центар и центар разноликог фолклорног стваралаштва. Учесници из различитих земаља представиће своје умеће и лепоту локалних плесова и фолклорне традиције. Фолклор је веома битан део националног идентитета по ком смо препознатљиви међу другим народима. Из тог разлога се мора неговати као национална посебност, рекла је Бранислава Секулић, в.д. директора Дома културе у изјави за медије најављујући овај велики културни догађај који не треба пропустити.

Концерт почиње у 21.00 час, на Тргу Републике, а предходиће свечани дефиле. Учесници ће прошетати улицама Србобрана. Кренуће у 20.15 часова од ОШ „Вук Караџић“ и кретаће се улицама Светог Саве, Карађорђевом и Змај Јовином.

– Захваљујем се Мађарском културном Центру ‘Непкер’ из Суботице што су нам указали поверење да будемо једни од организатора ‘Интеретно фестивала’, као и локалној самоуправи која нам је дала пуну подршку за овај пројекат. Сусрети и упознавање нових култура, језика и људи је богатство сваког човека. Наш Србобран је познат по гостопримству, опредељењу за заједништво и неговању богатства различитости, и зато очекујем и позивам наше суграђане да у што већем броју буду са нама те вечери, рекла је Бранислава Секулић.

Оставите одговор

Top