Ви сте овде
Почетак > Обавештења > ПОВРАТАК НАРОДНОЈ ТРАДИЦИЈИ

ПОВРАТАК НАРОДНОЈ ТРАДИЦИЈИ

У оквиру манифестације „Дани културне традиције“, Дом културе вас позива на изложбу војвођанске ношње и дегустацију војвођанских колача:

„ПОВРАТАК НАРОДНОЈ ТРАДИЦИЈИ“

28.10.2019. године у 19 часова

Галерија Дома културе, Србобран

улаз слободан

Изложбу организује удружење грађана „Рука спаса“ у сарадњи са Домом културе.

О удружењу:

Удружење жена Рука спаса из Србобрана настало је 2014. године, на иницијативу госпође Савке Лазић која је око себе окупила велики број чланица, а баве се различитим делатностима. Радо организују хуманитарне акције, као и друге догађаје и по томе су познате у нашој општини и шире.

У досадашњем раду, удружење Рука спаса је својим скромним доприносом помогло породилишту Бетанија у Новом Саду, на дечијем одељењу у Општој болници у Врбасу, „Колевка“ у Суботици, „Свратиште“ у Новом Саду, културно – уметничким друштвима и удружењима из наше општине, деци ометеној у развоју и социјално угроженима.

Поред тога, труде се да очувају етно традицију са ових простора, културну баштину и старе занате, а све кроз радионице и дружења. Својим радом су показале да када се тимски ради, успех не изостаје.

На дружењима чланице од природних материјала штрикају, хеклају и везу одевне предмете, капице, шалове, торбице и луткице. А баве се и израдом накита.

Пошто на млађима свет остаје, добродошли су сви они који су вољни да науче како се израђују ове рукотворине – да се прошлост не заборави, а будућност памти.

Како би биле у корак са временом, активности удружења можете пратити и на њиховој фејсбук страници Удружење Рука спаса.

Оставите одговор

Top